in

Desszert-különlegességekkel hódít az idei Kürtőskalács Fesztivál

Chilis, gyömbéres, mákos-mazsolás, málnás és számtalan egyéb ízesítésű, sőt glutén-, laktózmentes és gyümölcscukorral készült kürtőskalácsot is kóstolhatnak a péntektől vasárnapig tartó Kürtőskalács Fesztivál vendégei a fővárosi Vajdahunyad váránál, ahol gyerekprogramok, koncertek és gasztroversenyek is várják az érdeklődőket.

kurtoskalacs„Az idei Fesztivál szenzációja a már tavaly kitalált ízbombák mellett a Kürti Cake, mely csokival bevont, töltött kürtőskalács karika, vagy a Kürtős Fagyi, ami a hideg és forró lágy összeolvadása által izgalmas kombinációt alkot. Természetesen a glutén-laktózérzékenyekre is gondolunk, sőt fitness kaláccsal is várjuk az egészséges életmód követőit. A kalácsok mellett most is színes programokkal, koncertekkel készülünk a három napos rendezvényen. Szombaton újra itt a jótékonysági Nagy Közös Sütés, sőt lesz Kürtőskalács Szépségverseny is. Pénteken fellép Szeder, az Indygo Zenekar, a Maszkura és Tücsökraj, szombaton Janicsák Veca, Szabó Ádám és Zséda szórakoztatja majd a zene szerelmeseit, míg vasárnap a Veronika & The Wedding Boys és a Group’n’Swing ad élő koncertet. A gyerekeket az Apacuka zenekar és a Farkasházi Réka és a Tintanyúl viszi táncba. Persze ezen túl sok érdekes program lesz, a gyermekeknek is kedvezünk, valamint a „Csináld magad!” sátorban bárki kipróbálhatja a sirítás és pirítás művészetét” – csalogatja az édesszájúakat András Tünde a Fesztivál rendezvényigazgatója.

„Megnyitottuk a belső udvart is, ahol faszenes, sós ételekkel készülünk a sok édesség mellett. Vasárnap pedig izgalmas grill-desszert készítő versenyt rendezünk, melyen értékes nyeremények találnak gazdára” – teszi hozzá Bálint Gáspár, a Vitéz Kürtős ügyvezető igazgatója.

„Nagyon örülök, hogy egy ilyen jó hangulatú, családi esemény háziasszonya lehetek. Én is imádom a kürtőskalácsot, de sajnos gluténérzékeny vagyok, így jó ideje csak az illatát élvezhetem. Ez azonban most végre megváltozott, ugyanis itt nekünk, glutén-érzékenyeknek is sül a mennyei finomság” – mondta Farkasházi Réka, a rendezvény háziasszonya.

Október 9-11. között mesés csodavilág vár a Vajdahunyad váránál.

Forrás: Just Creative

Szólj hozzá!
Taragüi, Selecta, Rosamonte, Campesino mate tea

Egészséges és finom: A fantasztikus cseresznye

Mi az amit iszol? Kakaó? Nem, Bedeco!