in

Mi az amit iszol? Kakaó? Nem, Bedeco!

A ’90-es évek elején a Bedeco privatizálásra került, és ma is létezik széles termékpalettával!

– Mi az amit iszol? Kakaó?
– Nem, Bedeco!
– Miiiiii?
– Bedeco!!

bedecoEz a reklám a ’80-as évek közepén a Szombat esti filmkoktél előtti reklámblokkban hangzott el gyakorta – írja a retrogastro.blog.

Ha igaz az az alaptétel, hogy a reklámok befolyásolni próbálják a potenciális vásárókat, akkor valljuk be, a ’80-as években ez a fajta befolyásolás még tökélstesítésre várt. A mi családunkban nem is volt otthon soha Bedeco, hisz a reklám maszatos arcú gyereke meggyőzte édesnyámat, hogy a Bedeco nem kakaó, csak Bedeco. Hiába próbáltam egyszer-egyszer az ABC-ben becsempészni a kosarába, mindig kudarcot vallottam. Bedecot nem veszünk, csak kakaót! – mondta.

A Bedeco ilyen körülmények között próbált piacon maradni, amikor már a Nesquik-nek saját hazai gyáró kapacitása volt. A reklámnak köszönhetően csak nagy ritkán vendégségben jutottam hozzá egy-egy pohár Bedecohoz, ami valójában nem is volt olyan rossz.

A Bedeco kakaópor sosem nem tűnt el, legfeljebb csak nehezen beszerezhető, mint sok más régi, jó magyar termék.

Több helyen olvastam internetes fórumok hozzászólásaiban, hogy keresik a boltokban a Bedeco termékeket, de nem találják. Nekem a nagyobb Tesco áruházakban és a G’Roby üzletekben sikerült eddig ilyen kakaóport venni. Jó is néha nosztalgiából inni egy kiváló Bedecot 🙂

Szólj hozzá!
Taragüi, Selecta, Rosamonte, Campesino mate tea

Desszert-különlegességekkel hódít az idei Kürtőskalács Fesztivál

Minden nap egy korty az egészségért!