in

Starbucks jó híre – ez már a 13. lesz

A nagy nap: 2016.04.13 lesz.

“Nagyon jó hírünk van! Pontosan 7 nap múlva, április 13-án megnyitjuk a 13. kávézónkat!” – közölték a Starbucks  hivatalos oldalán.

A pontos helyszínt nem tették közé, de úgy tudjuk az Egyetem téren, Budapesten lesz a következő, ahol Starbucks nyílik.

A Starbucks cég egy nemzetközi kávéházlánc, melynek központja Washington állam legnépesebb városában, Seattle-ben található. A világ legnagyobb kávéházláncát üzemeltető cég 50 országban van jelen, több mint 16858 kávézójával, – ebből 11000 az Egyesült Államokban, 1000-nél is több Kanadában, valamint számuk meghaladja a 700-at az Egyesült Királyságban.

Üzleteiben kávékat, hideg- és melegszendvicseket, szemeskávét, salátákat, paninit, péksüteményeket, bögréket és termoszokat kínál. Ezen kívül könyveket, zenéket és filmeket is árul.

A cég néhány terméke szezonális, ill. üzletenként változó. Élelmiszerboltokban is lehet venni Starbucks márkával ellátott jégkrémeket, és kávékat is. Alapítása után gyorsan elkezdett terjeszkedni. A 90-es években minden munkanapon új üzletet nyitott, és ez az ütem 2000-ig tartott.

A 90-es évek közepén az Egyesült Államokon és Kanadán kívül nyitott kávéházakat, melyek mára a Starbucks kávéházak 1/3-át alkotják. A cég az Államokon kívül 2009-re 900 új kávézó nyitását tervezte, de ehelyett 900 meglévő bezárását jelentette be.

A Starbucks céget érintően méltányos kereskedelempolitikai, munkaügyi és környezetvédelmi témákban, versenyellenes gyakorlatot valamint politikai álláspontot illetően felmerültek már vitás kérdések.

Szólj hozzá!
Taragüi, Selecta, Rosamonte, Campesino mate tea

ALDI akció – Ajánlatok hétfőtől, 2016.04.11.

Intersport akció – íme a tavaszi kuponfüzet