in

Jó hírt közölt az ALDI – csütörtökön ajándékot adnak

Az ALDI tízezreket lep meg.

“Április 28-án az első 50.000 vásárlónknak ajándék Mézontófű maggal kedveskedünk, amely balkonládába, vagy kertbe ültetve csodálatos virágzásnak indul, ráadásul a méheknek is igazi nektár. A történet vége pedig finom, aranyló méz.” – közölte az áruház hivatalos oldala.

Mi a mézantófű?

A mézontófű (varádicslevelű mézontófű, facélia, méhvirág, hernyóvirág; Phacelia tanacetifolia) egy világoslila színű egynyári dísz- és haszonnövény. Legfőbb felhasználása a mézkészítés, de takarmánynak, zöldtrágyának és dísznövénynek is használatos. (Rokona az élénkkék színű, kisebb növésű, dísznövényként használt harangvirág-levelű mézontófűnek (Phacelia campanularia).
A növény Észak-Amerikából származik.

A növény gyorsan nő, magassága 40-90 centiméter is lehet; levelei szórt állásúak, az alsók nyelesek, a felsők pedig ülők. Világoslila vagy liláskék virágait május végétől augusztus végéig nyitja, szirmai hegyesek. A hosszú virágzási idő miatt kiváló mézelő növény, nektárjának cukortartalma magas (28%) és virágai nagy mennyiséget tartalmaznak belőle. Termése a köményhez hasonló, 4-5 mm-es sárgásbarna mag.

A növény jó ellenálló képességgel rendelkezik, a talajra nem kényes. Másodvetésként használják a talaj minőségének javítására is.

A belőle készült méz halványbarna színű.

Szólj hozzá!
Taragüi, Selecta, Rosamonte, Campesino mate tea

Kupon jár a legújabb Kiskegyed magazinhoz

A MOL most közölte – ennek nem örülünk