in

Befektetés, tőzsde, megtakarítás? Válj a pénzügyek szakértőjévé!

Egyesek azt vallják, sok pénze akkor lesz az embernek, ha pénzzel foglalkozik. Akár igaz ez az állítás, akár nem, az biztos, hogy azok, akik pénzzel foglalkoznak és értenek is hozzá, komoly karriert tudnak befutni. Nem utolsósorban pedig mindig lesz megtakarításuk és stabil anyagi hátterük – és akár másoknak is megteremtik mindezt, mint például profi befektető vagy privátbankár.

Befektetői, privátbankári és egyéb pénzügyes állások – nemcsak a fővárosban találni munkalehetőséget!

Ha pénzügyes karrier, akkor rögtön beugrik az embernek a Wall Street farkasa, a felhőkarcolók és társai. Magyarországon pedig a nagy, neves hazai és nemzetközi vállalatok, melyek többsége Budapesten található. A jó hír azonban, hogy vidéken is bőven akadhat lehetőség – hiszen a legnagyobb bankok szerte az országban jelen vannak. Így van ez Pécsen is, a Mecsek lábánál, ahol egy-egy pénzintézet több fiókja is várja a pénzügyes és befektetési szakembereket – és az ügyfelek is, hiszen “pénzt csinálnak” nekik.

Érdekelnek a pécsi pénzügyes álláslehetőségek? Nézz körül a https://pecsallas.hu/allasok/penzugy-szamvitel-kontrolling linkre kattintva, de számos egyéb pozíciót is találhatsz az egyéb kategóriákban és az aktuális hirdetések között a PecsAllas.hu oldalán.

A befektető, privátbankár feladatai és felelősségi köre

Sok-sok kényes pozíció létezik a világon. Az embernek pedig a saját pénze különösen beletartozik ebbe a kategóriába. Nem véletlen, ha megbízik egy befektetési szakembert vagy pénzügyest, hogy bánjon vele ügyesen, sokat vár – még akkor is, ha tisztában kell lenni egy befektetés esetén, hogy akár az egészet elbukhatjuk. Na most egy privátbankár, pénzügyi guru azért dolgozik, hogy egy ilyen befektetési alap vagy portfólió tovább duzzadjon. Persze vannak egyéb, biztonságos megtakarítási formák is, ahol a cél a pénz értékének megóvása, akár az infláció emelkedésével arányosan is – ez lehet az állampapír is és így tovább.

Hogyan válhatunk mások szemében is hiteles és megbízható, sikeres befektetővé?

A hitelesség alapja tiszta matematika. A közgazdaságtan ugyanakkor nem mindig racionális és kikövetkeztethető. Egy-egy drasztikus piaci változás, egy vállalat bukása olykor nehezen megjósolható, ami például a részvények csökkenéséhez is vezethet. Hosszú távon azonban egy befektető és pénzügyi szakember munkája átlátható – akár a nyitott befektetési alappal együtt, amit kezel. A hitelességhez és megbízhatóssághoz ugyanakkor még számos tényező együttállása szükséges, mint például a szakmai múlt és hozzáértés, az ügyfelek felé történő hozzáállás és így tovább.

Szólj hozzá!
Taragüi, Selecta, Rosamonte, Campesino mate tea

A tetőtéri ablak és az árnyékoló: hogyan szereljük fel?

3+1 ok, amiért egy gravírozott tárgy tökéletes ajándék