in

A tetőtéri ablak és az árnyékoló: hogyan szereljük fel?

A tetőablakok árnyékolására sok esetben még nagyobb szükség van, mint a többi nyílászárónál. A napfény sokkal nagyobb mértékben érkezik a tetőtéri helyiségekbe. Ezek az ablakok a speciális nyílászárók közé tartoznak, így a kialakításuk is eltér a többi ablakhoz képest.

Felejtsük el a hagyományos megoldásokat!

 

Természetesen a tetőtéri nyílászáró is lehet műanyag ablak, sőt, ez számít az egyik legjobb választásnak, aminek a beszerzésében és a behelyezésében is tud segíteni az RS Ablak. Fontos azonban, hogy hagyományos redőnyöket nem lehet rájuk szerelni, ahogyan reluxát sem. Persze ez nem jelenti azt, hogy lehetetlen vállalkozás, csupán speciális megoldásra lesz szükség. A megfelelő típusú kiegészítők beszerzésében szintén segíteni tudnak a szakértők. A roletták például tökéletesen megoldják a tetőtéri ablakok árnyékolását, de egy kültéri vászon árnyékoló is ideális választás lehet.

 

Miért pont a roletta? Sokkal esztétikusabb, mint a többi kiegészítő, a megjelenése tökéletesen összhangban tud lenni az ingatlan, a helyiség stílusával és hangulatával. Könnyedén fel lehet szerelni, nem kell hosszú órákat vagy akár napokat eltölteni a barkácsolással. A hatékonysága is pont olyan, amire szükségünk van. Speciális változatok is elérhetőek belőle, például rugós feszítésű. Kifejezetten tetőtéri ablakokra tervezték őket, azaz döntött állapotban is feszesen tudja tartani a roletta vásznát. A tengely segítségével biztosított a feszesség, mivel folyamatosan visszahúzza az árnyékolót, és döntött állapotban megvédi a meghasadástól, beeséstől.

 

A felszerelés során mindig az ablakszárnyra rögzítik a rolettákat. Ez azért is előnyös, mert bárhol lehet őket alkalmazni. Többféle színből, mintából, árnyalatból lehet választani, így garantáltan megtaláljuk azt, ami illeszkedik az épület megjelenéséhez. A kezelésük is nagyon egyszerű, manuálisan, kézzel tudjuk mozgatni, csak a szövet súlycsővel ellátott végét kell felhúzni.

 

A kültéri vászon árnyékoló is megoldás lehet

 

Amennyiben a roletta nem szimpatikus számunkra, akkor jöhet a kültéri vászon. Ha nincs lehetőség felszerelni a belső területre a kiegészítőt, szintén ideális választás lehet. Kívülről biztosítja az árnyékolást, továbbá még a napsugarakat is fel tudja fogni, így az üveg nem fog felmelegedni, valamint a szigetelés hatékonyságához is nagymértékben hozzájárul. A nyári időszakban nincs a kültéri vászon árnyékolónál jobb választás, hosszú távon még költségmegtakarításra is alkalmas tud lenni.

 

Modern kiegészítők közül lehet válogatni

 

A kültéri vászon árnyékoló előnye az, hogy teljesen motorizálható. Egy gombnyomással máris világosabbá tehetjük otthonunkat, vagy teljes sötétségbe boríthatjuk azt, hogy a hőséget odakint tartsuk. Természetesen manuális változatot is felszerelhetünk, amit egy speciális kampóval lehet kezelni. Válasszuk bármelyiket, az árnyékolónak fontos szerepe van a mindennapokban.

Szólj hozzá!
Taragüi, Selecta, Rosamonte, Campesino mate tea

Egyképes kvíz 23. – Csak a memóriádra lesz szükség!

Befektetés, tőzsde, megtakarítás? Válj a pénzügyek szakértőjévé!