in

10 hasznos alkalmazás iskolásoknak

Az Euronincs összegyűjtött 10 olyan alkalmazást, melyek minden iskolás gyermek mindennapjait megkönnyíti. Android és IOS operációs rendszerű telefonokra is letölthetőek!

A fiataloknak mindig a kezük ügyében van az okostelefonjuk, éppen ezért is magától értetődő, hogy érdemes felturbóznunk pár appal a gyermekek mobilját az iskolakezdés előtt. Egyrészt így növelhetjük az online biztonságukat, másrészt pedig könnyebbé tehetjük a hétköznapi életüket, közvetlenül az iskolához köthető feladatok elvégzésére is alkalmassá tehetjük az eszközeiket. Összeírtunk néhány mobilos alkalmazást, amely mindegyikőjüknél jó szolgálatot tehet.

Elsősegély (Android, iOS)

Ne csak a gyermekünk, de a saját mobilunkra is telepítsük az elképesztően hasznos alkalmazást. Az Elsősegéllyel nagyon gyorsan információkat szerezhetünk arról, hogy miként segíthetünk másokon rosszullét vagy sérülés esetén, amíg meg nem érkezik a profi segítség. Nagyon egyszerűen kezelhető, az utasítások egyértelműek és tömörek, abszolút életmentő lehet.

Google Hitelesítő (Android, iOS)

Kapcsoljuk be a gyermekeink Google, Facebook, Microsoft, Dropbox és hasonló felhasználói fiókjaiban a kétfaktoros hitelesítést. Aktivált kéttényezős hitelesítés esetén a védett felhasználói fiókokba való belépéskor a név és jelszó mellett a Hitelesítővel generált kódot is meg kell adni, így a rosszakaróiak nem lesznek képesek „feltörni” a fiókjaikat, hacsak hozzá nem férnek a mobiljukhoz.

 Wi-Fi Mapper (Android, iOS)

A Wi-Fi Mapper alkalmazással nyilvános Wi-Fi csatlakozási pontokat kereshetnek a közelükben gyerekek. Az alkalmazás felületén ugyan lenne mit csiszolni, de ettől még nagyon hasznos, segíthet a mobilnetes adatkeret lassabb elhasználásában.

Opera Free VPN (Android, iOS)

A nyilvános Wi-Fi hotspotokban nem szabad megbízni, akár adathalász tevékenységet is folytathatnak, azaz megpróbálhatják ellopni a böngészés során a hálózaton átküldött bejelentkezési adatokat. A forgalmi limit nélküli Opera Free VPN képes megvédeni a mobilnetes adatforgalmat, a használatával minden információi titkosított formában halad keresztül a nyilvános W-Fi kapcsolódási pontokon.

CALCU (Android)

Hirdetés

A sulisabb alkalmazásokra rátérve a CALCU egy tudományos számológép, valószínűleg messze jobb a gyermekünk mobiljára előtelepített alkalmazásnál. Hirdetéseket jelenít meg, de egy kb. 700 forintos in-app vásárlással örökre reklámmentesíthető, abszolút megéri a kiadást.

Google Keep (Android, iOS)

Kellemes tudású jegyzetelő és teendőlista-készítő, mobilalkalmazások mellett számítógépes böngészőkből elérhető kezelőfelülettel is rendelkezik. Természetesen a változtatások automatikusan szinkronizálódnak a gyerek legkülönfélébb eszközei között, amennyiben azok fel vannak csatlakoztatva az internetre.

Microsoft Word / Excel / PowerPoint

Rendkívül valószínű, hogy a gyermekünk nem szeretne egy mobil képernyőjén szöveget szerkeszteni, táblázatot kezelni, vagy prezentációt készíteni. Viszont előfordulhat, hogy meg szeretne tekinteni egy dokumentumot a telefonjáról, például a felelés előtt még egyszer átnézné az anyagot. A Microsoft hivatalos mobilalkalmazásaival ingyen megnyithatja az Office-os fájlokat. Hasonló célból érdemes letölteni az Adobe Readert, vagy a PDF Creatort, melyekkel PDF fájlokat lehet megnyitni.

Google Drive / Dropbox / OneDrive

Android operációs rendszer esetén a Google Drive kliense valószínűleg elő van telepítve a gyermekünk mobiljára, de ha valamiért nem tetszene, akkor érdemes kipróbálni a Dropbox és OneDrive alkalmazásokat is. Felhő alapú tárhelyekről van szó, a segítségükkel egyrészt online biztonsági mentést készíthetnek a számítógépeiken és mobiljaikon készült állományokról, másrészt az egyiken készült fájlokat egyszerűen elérhetik a másik eszközükről.

Kép forrása: www.filecluster.com

Periódusos rendszer

Általános probléma, hogy valahogy sosincs kéznél egy periódusos táblázat. Ugye mi is emlékszünk, amikor középre tettük a könyvet, hogy padtársunk is tudja nézni? Ilyen alkalmakra tökéletes, ha már előre le van töltve, csak megnyitjuk, és az elemekre rákattintva a tulajdonságait is egyből látjuk.

Fordítók, szótárak

Ezekből rengeteg féle van, főként angol nyelven van széles választék. Otthoni tanuláshoz mindenképp a Duolingot ajánljuk, mely a teljesen alapoktól kezdi az oktatást, de ha tényleg egy szótárra van szükségünk, akkor offline szótárak közül: Offline English Hungarian Dictionary Free. A legtöbb szótárnak van ingyenes verziója, melyek általában kevesebb szót ismernek a fizetős társainknál, de megéri értük fizetni.

Online verzióból ajánljuk az Androidos Angol szótár nevű alkalmazást, melynek ugyan becsapós a neve, az angol-magyaron kívül fordít német-, francia-, olasz-, spanyol-, portugál-, svéd-, finn-, holland-, cseh-, horvát-magyar nyelven is.

 

Szólj hozzá!

Euronics – itt az üzletek listája

Lidl akció – Vidám, őszi kalandokhoz – ajánlatok hétfőtől