in

Tic Tac – érdekességek a csemegéről

Gondoltad volna, hogy a Tic Tac 1969 óta létezik?

A Ferrero termékek egyik legfontosabb közös jellemzője amellett, hogy finomak, a hozzájuk fűződő érzelmi kötődés következtében kialakuló életstílus. Elég, ha belegondolunk, hogy mielőtt még a kilóikra ügyelő, fitt aerobic generációk megszülettek volna, már várta őket a Tic Tac.

A mentolos ízű leheletfrissítő cukorka 1969-ben született a Ferrero édes gyermekeként és az eltelt időszakban a legkeresettebb termékek között foglal helyet a polcokon. Ez a siker több mint 1 milliárd doboz eladott Tic Tac-ot jelent évente világszerte.

A Tic Tac eredeti neve “Frissítő Menta” volt

A meglehetősen fantáziátlan elnevezését szerencsére 1970-ben elvették, amikor a kis dobozokban csörgedező cukorkák hangja után kapta végleges nevét. Tic Tac… próbáld csak ki!

A Tic Tac szőlő ízű verzióját egy ijesztő ok miatt kivonták a forgalomból

Az első néhány év után az eredeti mentolos íz mellett megjelent a fahéjas, narancsos, savanyú almás, piros bogyós, mandarinos, epres, rózsaszín grapefruitos, végül a szőlő ízű kiadás is.

Utóbbit 1976-ban visszahívták és kivonták a kereskedelmi forgalomból, mivel a festékanyagként használt amaranth (sötétvörös vagy lila adalékanyag, melyet élelmiszerek és kozmetikumok színezésére használtak) valószínűsíthetően rákkeltő hatású.

Összetevők

cukor, maltodextrinek, fruktóz, sűrítőanyag (gumiarábikum), rizskeményítő, csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói), aromák, mentaolaj, fényezőanyag (karnaubaviasz).

Tápérték adatok

Átlagos tápérték 100 g
Energia (kJ / kcal) 1685 / 397
Zsír (g) 0,5
amelyből telített zsírsavak (g) 0,5
Szénhidrát (g) 97,5
amelyből cukrok (g) 94,5
Fehérje (g) 0,1
Só (g) 0,028

* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára
(8 400 kJ/2 000 kcal)

Szólj hozzá!
Taragüi, Selecta, Rosamonte, Campesino mate tea

Media Markt: “Hétvégi kihagyhatatlan akcióink!”

Legújabb Diego akciók, szórólap, akciós újság letöltése