in

A Tesco közleménye: Ön kinek adja a zsetont?

Elindult az áruházi szavazás a Tesco „Ön választ, mi segítünk” közösségi programjának nyerteseire

A Tesco vásárlói mától szavazhatnak arra, hogy az áruházlánc „Ön választ, mi segítünk” pályázati programjában mely civil szervezetek nyerjék el az egyenként 400 000 forintos támogatást. A vásárlók május 11. és június 7. között minden vásárlás után egy darab zsetont kapnak a pénztáraknál. Ezekkel a 208 magyarországi áruházban kihelyezett zsetongyűjtő pontokon adhatják le voksukat a számukra legszimpatikusabb helyi kezdeményezésre.

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű, helyi közösségeket támogató pályázatára 557 civil szervezet jelentkezett egészséges életmódra ösztönző, gyermekek oktatását támogató, valamint a lakókörnyezet megszépítését célzó programjával. A pályázatokat az áruházlánc független szakmai partnere, a Magyar Adományozói Fórum (MAF) tartalmi, formai és minőségi szempontokat értékelve rangsorolta.

Vizsgálták a program megvalósíthatóságát, azt, hogy a tervezett tevékenység mennyire vonja be a közösség tagjait és a Tesco munkatársait, valamint azt is, hogy várhatóan milyen hatással lesz az adott közösségre. A szakértők ezek alapján 62 körzetben összesen 179 pályázót juttattak tovább a pályázat második fordulójába. A Tesco vásárlói 55 körzetben 3, míg a többi 7 körzetben 2 kezdeményezésre adhatják le voksukat.

Az áruházlánc a szavazás lezárását követően, a 2016. június 13-ai héten hirdeti ki a körzetenkénti nyerteseket. Az egyes körzetekben az a pályázó nyeri el a 400 000 forintos támogatást, amely az adott körzetben a legtöbb szavazatot gyűjtötte.

Az „Ön választ, mi segítünk” programot a Tesco azzal a céllal indította, hogy olyan projekteket támogasson, amelyek ott fejtik ki jótékony hatásukat, ahol az áruházlánc vásárlói és munkatársai élnek. Éppen ezért a győztes pályázati programok kiválasztását is rájuk bízza, hogy valóban olyan kezdeményezések valósuljanak meg, amelyek az adott közösség számára a legfontosabbak. Az első fordulóból továbbjutó pályázatokra május 11. és június 7. között szavazhatnak a vásárlók az áruházakban kihelyezett zsetongyűjtő pontokon, a vásárlásoknál kapott zseton bedobásával.

A vásárlók a civil szervezetekről és programjukról a www.tesco.hu/kozosseg oldalon, valamint a zsetongyűjtőkön feltüntetett leírásból tájékozódhatnak.

Bővebb információ: www.tesco.hu/kozosseg

Szólj hozzá!

Rossmann akció – új ajánlatok 2016.06.06-tól

Hasznos infot közölt a Piroska szörp