in

A Tesco is csatlakozott a nagyszerű kezdeményezéshez

A Tesco is csatlakozott az országos népszerűsítő kampányhoz.

A Tesco az áruházak kínálatában szereplő tizenháromféle friss gombából tavaly összesen több mint 6600 tonnát értékesített, az idei évben pedig további növekedésre számít. Az áruházlánc célja, hogy felhívja a vásárlók figyelmét a hazai gomba kiváló minőségére és fogyasztásának pozitív hatásaira, ezért csatlakozott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara országos népszerűsítő kampányához.

Ismét is fogyasztásösztönző kampányokat szervez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) különböző zöldség- és gyümölcsfélék népszerűsítésére kiskereskedelmi áruházláncok – köztük a TESCO – és hazai termelők közreműködésével. A fogyasztásösztönző kampány fókuszában júniusban a Magyarországon termesztett csiperke- és a laskagomba áll, amelyekből  az egészségre gyakorolt kedvező hatásuk ellenére igen alacsony az egy főre jutó fogyasztás.

A Tesco vásárlói a tizenháromféle hazai gombafajta között hétféle csiperkéből-, kétféle barnából-, háromféle laskából- és egyféle tőkegombából választhatnak, az áruházlánc pedig a közeljövőben a déli tőkegomba bevezetését is tervezi. Továbbra is a fehér csiperke a legnépszerűbb, amelyből 5000 tonnát adott el tavaly a vállalat, míg a barna csiperkéből több mint 800, a laskából pedig közel 700 tonna fogyott.

A gombaféléknek alacsony a szénhidrát-, zsír- és nátriumtartalmuk, ám B-vitaminban és ásványi anyagokban gazdagok. Ezekből is látszik, hogy fontos eleme lehet napi étkezésünknek a magyar csiperke- és laskagomba. A Tesco célja, hogy felhívja a figyelmet a termékek kedvező egészségügyi hatásaira, és népszerűsítse a magyar gombát, ezért csatlakozott a fogyasztásösztönző promóciós programhoz.

Érdemes tudni, hogy a megvásárolt gombát hűtőszekrényben, 2-8 °C között kell tárolni a felhasználásig. A gombatálcákat a termelők egy speciális, mikroperforált fóliával látják el. Ez a fólia megakadályozza, hogy a gomba kiszáradjon és a romlási folyamatokat lassítja. Ezért az első felhasználásig azt tartsuk rajta. A kimért csiperkegombát függetlenül attól, hogy miben vásároltuk, célszerű áttenni egy papírzacskóba vagy frissen tartó tálba és így tárolni a hűtőszekrényben.

A Tesco folyamatosan dolgozik a helyi szállítói kapcsolatok erősítésén, ezért az áruházakban található friss gombát kizárólag hazai termelőktől szerzi be, akiknek meg kell felelniük a Tesco Élelmiszer-előállítási Szabványának (TPPS). A polcokra kerülő gombák emellett többek között a veszélyelemzés folyamatán is átesnek, és maximum 3-5 napig maradhatnak a polcokon. A Tesco vásárlói így csak magas minőségű gombákat találhatnak az áruházakban.

A NAK idén kibővített eszköztárral kívánja elérni a fogyasztók minél hatékonyabb tájékoztatását, ezáltal is segítve tagjait. Ennek érdekében „Itthonról Otthonra” címmel létrehozott egy életmód témájú Facebook-oldalt, ahol egész évben, edukációs jelleggel olyan látásmód-formáló üzeneteket juttat el szórakoztató formában, amelyek segítik a hazai termékekbe vetett bizalom erősítését. Az oldal elérhetősége: facebook.com/itthonrolotthonra

Szólj hozzá!

Tesco legújabb akciós újság – íme a június 22-től 28-ig érvényes ajánlatok

Pepco legújabb akciós újság – íme a június 16-tól június 30-ig érvényes ajánlatok