in

Segítünk! Hogyan ápoljuk az ékszereinket?

Hirdetés

Segítünk! Hogyan ápoljuk az ékszereinket?

Az ékszerek, még ha fémből készülnek is és ellenállóak, 100%-ban nem sérthetetlenek. Egyik ékszer sem marad eredeti álapotában 50 évig.

A gyártók különböző ötvözetekkel és különleges adalékanyagokkal dolgoznak, hogy ékszereink minél tovább megőrizzék minőségüket. Az esetek nagy többségében sajnos elkerülhetetlen, hogy megkarcolódjon vagy elszíneződjön a felülete. – indul az ekszer-eshop.hu anyaga

Ahhoz, hogy ékszereikben minél tovább örömüket lelhessék, fontos, hogy betartsanak néhány egyszerű alapszabályt:

  • Az ékszereket ékszertartóban tároljuk, vagy selyem, esetleg bársony tasakban. A legjobb ha darabonként egymástól elválasztva.
  • Ékszerünket ne tegyük ki vegyi anyagok hatásainak.
  • Ékszerünknek árthat a parfüm, tehát soha ne kerüljön közvetlenül a felületére.
  • A legtöbb ékszerre a klóros, termál vagy tengervíz sincs jó hatással, károsítja a fém felületét valamint a köves díszítést. (A túlzottan klóros víz vagy a tengervíz kizárólag az arany és titán ékszerekre nincs hatással).
  • Az ékszereket csak olyan vegyületekben tisztítsuk, valamint olyan törlőkendővel, amely erre alkalmas. Speciális törlőkendők, tisztítószerek és krémek választéka széles. Ha nem biztos a választásban, bármelyik ékszerüzletben szakszerűen megtisztítják ékszerét.
  • Ékszereinkre ne gyakoroljunk erőt.

A teljes cikket ekszer-eshop.hu oldalán találod meg.

Szólj hozzá!
>

Dodo.hu nyereményjáték – iratkozz fel és nyerj!

Feldobnád a szobád hangulatát? Adunk egy szuper tippet!