in

Nagyszüleink fogyási praktikái

Íme olyan fogyási praktikák, amik már évtizedekkel ezelőtt is eredményre vezettek.

Milyen praktikához folyamodtak anno? Ha belekukkantunk a múlt század fogyókúra trükkjeibe, érdekes dolgokra bukkanhatunk…

fogyasMár jóval a mai modern diétás módszerek és fogyasztó gépek megszületése előtt küzdöttek a nők a pluszkilók ellen. Bár a molett idomok egy időben a gazdagságot és a jólétet jelképezték a történelemben, az 1800-as évektől egyre több olyan tanulmány született, ami a túlsúllyal járó egészségügyi problémákra világított rá. Az 1900-as évektől pedig “divatba jött” a karcsúság, az ük-, déd-, és nagymamáink pedig ugyanúgy kipróbáltak mindent, akárcsak mi, hogy megszabaduljanak a hurkácskáiktól.- írja a babaszoba.hu.

Egyszerű, de nagyszerű: almaecet és langyos víz

A legegyszerűbb nagyi-módszer, a diétázók körében máig ismert az almaecet-kúra, ami hihetetlenül kedvelt volt a múlt század elején. Népszerűségét annak köszönhette, hogy nem egy előre meghatározott étrendet kellett követni, sőt szigorú szabályokat sem kellett betartani. Az egyetlen előírás az volt, hogy az étkezések előtt 10-15 perccel 3 dl vízben el kellett keverni egy evőkanál almaecetet, és azt szép lassan elkortyolgatni.

Szinte csodaszerként kezelték, hiszen multifunkcionális szerként hatott: fogyasztása serkentette az anyagcserét, csökkentette a vércukor- és a koleszterinszintet, vízhajtó, méregtelenítő és étvágycsökkentő hatással bírt, illetve gátolta a zsírok lerakódását. Ráadásul a 95 százalék vizet és kevés savat tartalmazó almaecetben olyan fontos és értékes tápanyagok találhatóak, mint a kalcium, a fluor, a magnézium, a nátrium, a foszfor, a szilícium és a kálium.

Persze akadt még ennél is egyszerűbb fogyi-recept, a langyos vízivás! Az évszázados tanács szerint, ha a napot úgy kezdjük, hogy reggel felkelés után megiszunk egy nagy pohár langyos vizet, akkor könnyebben adhatjuk le a rajtunk levő súlyfelesleget.

Szólj hozzá!
Taragüi, Selecta, Rosamonte, Campesino mate tea

Gyerekkorunk kedvenc teája – íme a recept

Így semlegesítsük a fokhagyma illatát