in

Nagy bejelentés! Ezekkel újít a Magyar Posta

Elektromos autókkal újít a Magyar Posta – indul a cég közleménye.

Elektromos autóflottát állít üzembe év végéig a Magyar Posta. A 18 darab Nissan elektromos kisáruszállító autó a nagyvárosi csomagkézbesítésben, illetve a mobilposta szolgáltatásban vesz részt.

2016 év végéig 18 darab Nissan (Nissan eNV200 Van Acenta) elektromos autót állít üzembe a Magyar Posta.

10 darab autó a mobilposta szolgáltatásba, 8 darab pedig a nagyvárosi csomagkézbesítő hálózatba kerül. A Társaság a tényleges használati tapasztalatok alapján dönt a későbbiekben arról, hogy milyen irányban, és mekkora darabszámmal bővíti tovább az elektromos flottát.

Az elektromos kisáruszállítókkal átlagos energiafelhasználás alapján egy töltéssel 85-120 kilométer tehető meg. A raktárkapacitás 4 köbméter.

A Magyar Posta kiemelt stratégiai területnek tekinti a logisztikai szektorban rejlő lehetőségek kiaknázását. Éppen ezért jelentős lépéseket tesz a 3000 darabos flotta megújításában. A postai járművek egy év alatt nagyságrendileg 80 millió kilométert tesznek meg, ami annyit jelent, mintha kétezerszer megkerülnék a Földet.

2016-ban 569 gépjármű, 30 motorkerékpár, 170 segédmotor és 1074 kerékpár beszerzése valósult meg.

Az idei év beszerzéseinek eredményeként nagyságrendileg 600 darab korszerűtlen, Euro 2,3,4 kategóriába tartozó jármű cseréje történik meg korszerű, Euro 5b és Euro 6 normával rendelkező autókra. Így jelentősen kisebb lesz a károsanyag-kibocsátás, a karbantartási igény, a felhasznált alkatrész, az elfogyasztott üzemanyag, tehát az ebből eredeztethető öko-lábnyom is csökken.

A tervezett fogyasztás az új járműveknél 3-6 százalékkal csökken, amely éves szinten hozzávetőleg 90.000 liternyi üzemanyag megtakarítást jelent.

Szólj hozzá!
Taragüi, Selecta, Rosamonte, Campesino mate tea

Pár perce közölték: “Csak most a PEPCO-ban!”

A Kika reggel közölte – tart az kiárusítás: 50% kedvezmény