in

Mit tegyek, ha elveszett a kutyusom? Tanácsok, tippek

Mit tegyek, ha elveszett a kutyusom? Íme a Vigyél Haza Alapítvány tanácsa.

Sajnos sokan fordulnak tanácsért, hogy mit tegyenek, ha elveszett kutyusuk a szilveszteri nagy durrogásban

Ha már megtörtént a baj, az alábbiakat tanácsolják:
Sürgősen ellenőriztesd (ha ezt nem tetted volna meg korábban), hogy a mikrochip alapján az aktuális adataid vannak-e megadva? Nem költöztél el, a telefonszám jó?)
Töltsd fel a kutyát, képpel a www.w-ebkereso.hu oldalra, a „kutyáim” rovatba és jelöld be, hogy elveszett. Ezt megteheted Androidos, vagy iPhone telefonnal is, ha regisztrálsz az ingyenes kutyakereső alkalmazásunkon. Az app store keresőben írd be, hogy „Vigyél Haza” és megtalálod az alkalmazást.

Töltsd fel a kutyust, képpel, elveszett kutyákat is kereső oldalakon. Pl.www.gazditkeresek.hu
Keresd a kutyát olyan oldalakon, ahol a megtalált kutyákat hirdetik. pl: www.w-ebkereso.hu www.illatosut.hu , http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=10990

Készíts plakátot

Készíts plakátot a kutya képével, jellemzőivel, elérhetőségeddel, és tedd ki ezeket mielőbb a környéken, megállókban, állatorvosi rendelők környékén…stb. Ahogy az órák, napok telnek, egyre nagyobb sugarú körben kell kiterjesztened a keresést (régi, de a leginkább bevált módszer)
Reméljük, sikerrel jársz! Ha megtalálod a kutyát, feltétlen tegyél a nyakörvére bilétát is, a nevével és a telefonszámoddal, mert nem minden megtaláló viszi azonnal állatorvoshoz, vagy chip leolvasó helyre az állatot. (azt nem is feltételezzük, hogy mikrochip nincsen benne…)

Szólj hozzá!
Taragüi, Selecta, Rosamonte, Campesino mate tea

Hasznos tanácsok: Hogyan vezessünk ködben?

14 hasznos tipp a trükkös csalók ellen