Media Markt Black Friday 2018 – november 23-án jönnek az akciók

Hirdetés

Media Markt Black Friday 2018 – november 23-án jönnek az akciók.

Black Friday a MediaMarkt áruházakban és webáruházban 2018. november 23-án, pénteken. – közölte a Media Markt.

Mindent a Black Friday-ról

Black Friday – más néven a hatalmas kedvezmények napja – a hatvanas évek Amerikájából indult útnak, azóta pedig szinte az egész világot meghódította. Az esemény hagyományosan a Hálaadás estéjét követő péntekinaphoz köthető. Hivatalosan ekkor veszi kezdetét a karácsonyi készülődés és megindul az ajándékvásárlási láz. A legtöbb üzlet hatalmas akciókkal, és akár ingyenes kiszállítással is készül. Az évek során a Black Friday igazi ünnepnappá vált, mind a vásárlók, mind pedig a kereskedők számára.

Miért Black Friday?

Az elnevezés (magyar fordításban Fekete Péntek) Amerikában eredetileg az aznap megnövekedett közlekedési és kereskedelmi forgalomról, illetve az ebből adódó közúti dugóról kapta a nevét. A szó negatív jelentését idővel, kereskedői összefogással kezdték tudatosan átformálni úgy, hogy inkább a karácsonyi készülődés időszakát jelentse, mintsem az ezzel járó kellemetlenségeket. Napjainkra, az óriási akcióknak és a kényelmes vásárlásnak köszönhetően a világon szinte mindenki számára egy izgalmakkal teli, kétségkívül pozitív kifejezéssé vált. Magyarországon, a Black Friday elsősorban a hatalmas webáruházi kedvezmények kiemelt napja. Ilyenkor a legtöbb webáruház hatalmas kedvezményeket, és néhányuk ingyen szállítást is kínál a vásárlóknak.

Óriási akciók

Black Friday napján igazán megéri vásárolni. Egyes ajánlatok, akár 60%-os árengedménnyel is kecsegtethetnek. Az alacsony ár pedig csak egy a számos kényelmi tényező közül. Ingyenes kiszállítással, ráadás termékekkel, hosszabb nyitvatartási idővel, vagy akár egyet fizet, kettőt vihet akciókkal is találkozhatunk.

Mikor van Black Friday?

A Hálaadás mozgó ünnep, ezért a Black Friday-nak sincs állandó dátuma. Az akciót általában a Hálaadást követő pénteken tartják, de akad néhány üzlet, ahol előbb kezdik, sőt olyan is ahol hétvégén, vagy akár egy egész héten át tart.

Mit vásárolhatunk az akció ideje alatt?

Tulajdonképpen bármit. A kereskedők több ezer kedvezményes termékkel készülnek, ezek közt szinte bármit megtalálhatunk. A legtöbben műszaki cikkeket, telefont, tabletet, háztartási kis- és nagygépeket vásárolnak, de népszerűek a parfümök, kozmetikumok, utazások is.

Tippek a Black Friday-ra

Az üzletek általában előre felhívják a figyelmet a következő akcióikra, így a gyorsabb és kényelmesebb vásárlás érdekében időben elkezdhetjük a felkészülést, és a regisztráció után a kedvencek közé vagy kívánságlistáratehetjük a megvásárolni kívánt termékeket. Ezzel is gyorsítva a vásárlás folyamatát. A nagy bevásárlás közepette ne felejtsünk el figyelni a garanciális feltételekre! Érdemes olyan helyen vásárolni, ahol a garancia érvényesítése megfelelően biztosított, így elkerülhetjük a későbbi kellemetlenségeket.

Hirdetés

Várjuk a hozzászólásodat