in

A Lidl nagy bejelentése – mától már érvényes

A Lidl Magyarország, az áruházláncokat tekintve az elsők között kezdi meg a hazai görögdinnyék beszerzését. Július 1-jétől kizárólag kiváló minőségű magyar dinnyék érkeznek az áruházlánc raktáraiba.

A héten megkezdődött a korai dinnyefajták szüretelése az országban, mellyel hivatalosan is elindult az idei nyár dinnyeszezonja. A Lidl immáron a negyedik idényt nyitja úgy, hogy előnyben részesíti a magyar termelők termékeit azáltal, hogy július 1-jétől kizárólag hazai dinnyéket vesz át beszállítóitól.

Nagymértékben segítette a magyar dinnyeágazat helyzetét a vállalat tavalyi dinnyeeladása is. A 2015-ös szezonban összesen 7050 tonna dinnyét értékesített a bel-és külpiacokon az áruházlánc.

„A Lidl Magyarország stratégiai megfontolásból a dinnyeszezonban évek óta 100 százalékban magyar beszállítókkal dolgozik, akik számára export lehetőséget is biztosítunk. Az áruházlánc számára kiemelten fontos a magyar dinnyetermelők támogatása, akik a fogyasztói elvárásoknak megfelelően kiváló minőségű kínálatot biztosítanak vásárlóinknak” – mondta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország PR vezetője.(x)

Szólj hozzá!
Taragüi, Selecta, Rosamonte, Campesino mate tea

Penny Market nagy bejelentése: “Mostantól mindig kéznél vagyunk”

Tesco akció: június 30-tól érvényes új ajánlatok