Kóstolj dinnyét ingyen országszerte – íme a helyszínek

Hirdetés

Példás együttműködéssel a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kezdeményezése mellé állt hat kiskereskedelmi lánc, támogatva a hazai, kiváló minőségű görög- és sárgadinnye fogyasztókhoz eljuttatását, ezáltal piacot teremtve a magyar termelőknek. Az ALDI, Auchan, CBA, Lidl, METRO és SPAR üzletekben a szezonban több alkalommal fognak magyar dinnyét kóstoltatni.

A hazai dinnye közös népszerűsítésével kapcsolatban a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft.-vel (AMC) és az áruházláncok vezetőivel tartott sajtótájékoztatót július 19-én.

Mint Győrffy Balázs, a NAK elnöke bevezetőjében elmondta, a kamarát dinnyetermesztő tagok keresték meg, jelezve, hogy idén jó minőségű és nagy mennyiségű termés várható, aminek bizony elkelne a promóció. A NAK felvette a kapcsolatot az AMC-vel valamint a nagy áruházláncokkal, akik gyorsan és határozottan a magyar dinnye ügye mellé álltak. A kamara célja a fogyasztás ösztönzése, mint az elnök ismertette, 50-60 helyszínen lesznek kóstolók, ahol új fajtákkal is megismerkedhetnek a fogyasztók.

A jelenlegi, nemzetközi viszonylatban átlagos évi 13-15 kg dinnyefogyasztás emelése feltett szándék, ami a termelésnek is új lendületet adhat. Hiszen míg a 2000-es évek elején hazánk a világ harmadik legnagyobb görögdinnye-exportőre volt, addig mára kiszorult az első tízből, ám a magyar dinnye újra „felfutóban” van.

Hirdetés

Várjuk a hozzászólásodat

Watch Dragon ball super