in

Jó hír a Vodafone ügyfeleinek

Minden új előfizető számára eltörli április elsejétől az európai uniós roaming díjakat a Vodafone – jelentette be Diego Massidda, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az április elsejével bevezetett új csomagokkal a Vodafone valamennyi havidíjas lakossági és üzleti előfizetője a belföldi feltételekkel megegyezően indíthat, fogadhat hívásokat, küldhet SMS üzeneteket és a hazai adatkeretüket használhatják az unió területén is.

A vezérigazgató hozzátette: a korábbi Vodafone-csomagok előfizetői díjmentesen, a szerződéses időszak meghosszabbítása nélkül válthatnak. Emellett a távközlési cég jelentős mértékben növelte, egyes esetekben pedig megduplázta az új lakossági és üzleti csomagokban az adatkeretet, amit a vezérigazgató részben a 4G használat fokozatos terjedésével indokolt.

Változtak a fogyasztási szokások

A mobilkommunikációs szolgáltató beszámolt arról is, hogy tavalyi bejelentése – a roaming díjak eltörlése korlátlan Red csomagoknál – óta a fogyasztási szokások némileg megváltoztak, a teljes üzleti előfizetői kör több mint 50 százaléka, a lakossági ügyfeleknek pedig mintegy 40 százaléka él a roaming lehetőségével. Emellett csaknem 50 százalékkal növekedett az ügyfelek által felhasznált adatmennyiség, amelynek 25 százalékát 4G kapcsolaton keresztül bonyolították le.

Az Európai Parlament által tavaly elfogadott távközlési piacról szóló rendelet alapján 2016. április 30-tól minden szolgáltató köteles tovább csökkenteni roamingdíjait, 2017. június 15-től pedig megszűnnek a roamingdíjak.

A társaság tavalyi gazdálkodásáról a vezérigazgató nem közölt adatokat az MTI érdeklődésére. A cég februárban azt közölte: bevétele az utolsó negyedévben 1,4 százalékkal emelkedett éves szinten változatlan árfolyamon számolva.

A Vodafone a China Mobile után a világ második legnagyobb mobilszolgáltatója az előfizetői szám alapján. Öt kontinens 26 országában van jelen és további 57 partnerhálózattal rendelkezik. A cég 1999-ben kezdte meg működését Magyarországon.

Szólj hozzá!
Taragüi, Selecta, Rosamonte, Campesino mate tea

KFC – megérkezett a Sushi box

Ötvenkilenc gyógyszer ára csökken