in

Íngyenes építési telket adnak a magyar faluban – részletek itt

Az önkormányzat térítésmentesen segít azoknak a pároknak, akik Hernádnémeti községben építkeznek, ott telepednek le. – írja az eszak.hu

Dr. Orosz Zsolt polgármester elmondta, hogy nem csupán ezért érdemes a Miskolctól mindössze tizenöt kilométerre lévő községbe költözni.

Minden korosztállyal törődnek

– A gyermekes családok számára gyerekház, családi napközi, bölcsőde  és óvoda áll rendelkezésre – közölte a település első embere.

– A református két tanítási nyelvű általános iskolában az első osztálytól kezdve mindenki számára biztosítják az angol nyelv oktatását, a művészeti (néptánc, zene, képzőművészet) és informatikai képzés mellett pedig a diákok térítésmentesen megtanulnak úszni az intézmény saját tanmedencéjében.

A nagyközségben az idősek számára szociális étkeztetést, házi segítségnyújtást, valamint nappali ellátást is biztosítunk. Nálunk két-két felnőtt háziorvos és védőnő, gyermek- és fogorvos látja el a lakosságot, továbbá állatorvosaink rendelőt működtetnek itt. A szabadidő eltöltésére lehetőséget ad az uszoda, a szauna, a műfüves pálya, a tornaterem, a futópálya, de a rengeteg kulturális program (farsangok, bálok, nőnap, Borsodi Vágta, idősek estje, szüreti felvonulás, szilveszteri mulatságok) is jól szolgálja a kikapcsolódást.

A polgármester különösen jó hírrel szolgált azoknak, akik szeretnék igénybe venni a csok-ot:

– Várjuk azokat a párokat, akik a megyeszékhely közelségében egy élhető településen akarnak lakni – mondta dr. Orosz Zsolt. – Őket hívjuk Hernádnémetibe, ahol ingyen adunk számukra építési telket.

Érdeklődők figyelmébe

A részletes feltételeket bárki megismerheti a www.hernadnemeti.hu honlapon. Az érdeklődők pedig a hernadnemeti@gmail.com e-mail-­címen tehetik fel az akcióval kapcsolatos kérdéseiket.

Szólj hozzá!
Taragüi, Selecta, Rosamonte, Campesino mate tea

Íme Péter Szabó Szilvi fenséges előétele – recept

Jön a Torkos Csütörtök 2016 – éttermek listája