in

Hogyan működik a forrólevegős fritőz?

Hogyan működik a forrólevegős fritőz?

Forrólevegős fritőz online rendelés

Klasszikus értelemben az olajjal működő sütőket illetik fritőz elnevezéssel, ezért a forrólevegős típusok esetében az elnevezés megtévesztő lehet, itt ugyanis a sütést elsősorban nem az olaj – pontosabban nem nagy mennyiségű olaj – oldja meg, hanem a forró levegő.

Ezt a meleget maga a forrólevegős fritőz állítja elő és fújja be a sütőtérbe, ahol az étel – krumpli, hús vagy zöldség – közvetlenül érintkezik vele, így lassan megsül.

Forrólevegős fritőz árak

A forrólevegős fritőz működési elve a következő:

  1. Légkeringtető rendszer: A forrólevegős fritőz lényege, hogy egy erős ventilátor segítségével gyorsan keringeti a forró levegőt a sütőtérben. Ez a gyors légáramlás egyenletesen és gyorsan megsütik az ételt minden oldalról.
  2. Fűtőelem: A fritőz belsejében egy fűtőelem található, amely a levegőt magas hőmérsékletre melegíti. Amikor a készülék bekapcsol, a fűtőelem felmelegszik, és a légkeringtető rendszer segítségével a meleg levegőt az étel körül keringeti.
  3. Hőmérsékletszabályozás: A legtöbb forrólevegős fritőzön állítható a hőmérséklet, ami lehetővé teszi az étel pontos sütési hőmérsékletének beállítását. Ezenkívül időzítővel is rendelkeznek, amely automatikusan kikapcsolja a készüléket a beállított idő után.
  4. Kis mennyiségű olaj: Bár a forró levegő a fő sütési módszer, sok ételhez ajánlott egy kis mennyiségű olaj hozzáadása a sütés előtt. Ez segít abban, hogy az étel kívülről ropogós legyen, miközben belülről puha marad. De az olaj mennyisége sokkal kevesebb, mint a hagyományos fritozásnál.
  5. Kosár vagy tálcarendszer: Az ételeket egy kosárban vagy tálcan helyezik el, amely lehetővé teszi a forró levegő keringését az étel körül. Ezen kívül a kosarat vagy tálcát könnyen ki lehet venni a készülékből, így az ételt egyszerűen lehet benne elkészíteni és kivenni.

Forrólevegős fritőz képek

Összefoglalva, a forrólevegős fritőz a gyors légáramlás és a magas hőmérséklet kombinációjával működik, ami lehetővé teszi az ételek sütését kevesebb olajjal, így egészségesebb és kevésbé zsíros eredménnyel.

Forrólevegős fritőz infok

Szólj hozzá!
Taragüi, Selecta, Rosamonte, Campesino mate tea

LED-es karácsonyi szalag online rendelése, képek, ár, infok

Takarék nyereménybetét sorsolás 2023 október – íme a nyertesek névsora