in

Figyelem! Kivonták a forgalomból ezt a csokis kekszet – ez a gond vele

Nem jelölt tehéntej tartalom miatt Lenny & Larry’s márkajelzésű csokoládés kekszeket vontak ki a forgalomból Európa több tagállamában. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) felhívja a tejallergiában, illetve -intoleranciában szenvedők figyelmét, hogy aki – akár üzletben, akár webáruházban – vásárolt a 7/11/2017 és 30/11/2017 közötti minőségmegőrzési idővel jelölt termékekből, az ne fogyassza el.

A riasztás az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) érkezett. A terméket az Egyesült Államokban állították elő, magas növényi eredetű protein tartalma miatt fogyasztását elsősorban sportolásnál, fokozott fizikai igénybevétel esetén részesítik előnyben.

A termék azonosító adatai:

  • Termék megnevezése: Lenny & Larry’s The Complete Cookie Chocolate Chip (csokoládés keksz)
  • Vonalkód: 7 87692-83461 7
  • Minőségmegőrzési idő: a termékvisszahívás a 7/11/2017 és 30/11/2017 közötti minőségmegőrzési idővel ellátott tételek érinti
  • Kiszerelés: 113 g
  • Előállító: Lenny and Larrys Panorama City, CA United States

A NÉBIH felhívja a tejallergiában, illetve –intoleranciában szenvedők figyelmét, hogy aki – akár üzletben, akár webáruházban – vásárolt a fenti azonosítókkal jelölt termékekből, az ne fogyassza el.

A 1169/2011/EU rendeletben foglaltaknak megfelelően alapvető élelmiszerbiztonsági elvárás, hogy a potenciális allergénekre vonatkozó tájékoztatást minden esetben a vásárlók rendelkezésére kell bocsátani.

Szólj hozzá!
Taragüi, Selecta, Rosamonte, Campesino mate tea

Legújabb Intersport akciók – akciós újság letöltése

Ma ismét változott a gázolaj ára – január 16-ai hírek