in

Ezért záratott be egy fővárosi pékséget a Nébih

Bezáratott egy fővárosi pékséget a Nébih.

Bezáratott egy külföldi tulajdonú, budapesti pékséget a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), ahol lejárt alapanyagokkal dolgoztak – közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a koszos, takarítatlan üzemben a padozat zsíros, a falak szennyezettek, a padlólapok töredezettek voltak, a kézmosónál nem volt meleg víz és a kézfertőtlenítőszer is hiányzott. Az illemhely és az előkészítő részleg egy légtérben helyezkedett el. A hulladéktároló edényeket az előkészítő helyiségen vitték keresztül, a hűtő kondenzvize pedig folyamatosan beszennyezte az alapanyagnak számító szalonna szeleteket.

Emellett az előírt dokumentációkat sem vezették. Az üzemben több mint 150 kilogramm jelöletlen, nem nyomon követhető, valamint lejárt és kondenzvízzel szennyezett alapanyagot és ezekből készült készterméket találtak az ellenőrök. Az üzem működését azonnali hatállyal felfüggesztette a Nébih, az eljárás folyamatban van, az ügyben mintegy 1 millió forint bírság várható – olvasható a közleményben.

Szólj hozzá!
Taragüi, Selecta, Rosamonte, Campesino mate tea

Auchan akció – kiderült mire készülnek május 18-án

Ördögnyelv termékek – érdemes kipróbálni