in

Ezek mit jelentenek? Parfüm szakkifejezések, amiket jó ha ismersz

Hirdetés

Parfumcenter.hu segítségével ismerjük meg a szakkifejezéseket.

Mit jelent az EDP – Eau de Parfum?
Az Eau de Parfum az egyik leggyakoribb és legnépszerűbb parfüm koncentráció, 10-30% közötti (leginkább 20%) parfümolaj tartalommal. Illata órákig tart, az alap illatjegyek akár 24 órán át is, így igen alkalmasak egész napi használatra.

Mit jelent az EDT – Eau de Toilette?
A másik leggyakoribb koncentráció. Az Eau de Parfum-nél kevesebb illatanyagot tartalmaz, 5-20% (jellemzően 10%), emiatt könnyedebb parfümfajta. Az Eau de Toilette általában olcsóbb, mint az Eau de Parfum. Illatuk szintén érezhető órákon át, de nem tart egész nap. Használata inkább esti alkalmakra ajánlott.

Mit jelent az EDC – Eau de Cologne?
Az Eau de Cologne eredetileg egy konkrét parfümmárka, amit a németországi Kölnben készítettek. Németországon kívül ez az elnevezés általában alacsony, 2-8%-os (leggyakrabban 5%) koncentrációjú parfümöt jelent. Magyarországon egy régies kifejezést, az “otkolon”-t használták erre.

Mit jelent az Aftershave illetve Aftershave balzsam?
Az aftershave, borotválkozás utáni arcszesz férfiaknak, mely hűsíti és ápolja a bőrt, miközben kellemes és csábító illatot biztosít. Az aftershave balzsam alkoholmentes, borotválkozás után tökéletesen hidratálja és nyugtatja a bőrt, finom és puha tapintást kölcsönözve neki. A parfümös borotválkozás utáni termékek 1-3%-ban tartalmaznak parfümolajokat.

Parfümöt szeretnél? KLIKK

Mik azok a feromonok?
A feromonok olyan vegyi anyagok, melyet az állatok illetve emberek szervezete termel, és tudat alatt érezhető jeleket közvetítenek fajtársaik felé, így kimagasló szerepe van a kommunikációban.

Az állatok például feromonjaik kibocsátásával jelölik meg területüket, általa ismerik fel fajtársaikat, a semleges, vagy ellenséges fajokat, és a feromonok segítségével találnak maguknak párt.

Az embereknél is – többek között – nagy szerepet játszik a párválasztás esetében. Amikor egy férfi vagy nő megérzi ezeket a hormonális-vegyi jeleket, automatikusan és ösztönösen válaszol rájuk anélkül, hogy valóban tudatosulna benne, mi is vonzza őt hozzád.

Milyen módon fejti ki hatását a feromonos parfüm?
A manapság kapható feromon tartalmú parfümöket nem úgy kell elképzelni, mint valami szerelmi varázsszert. Mindössze annyi szerepük van, hogy a már meglévő, saját feromonjainkat még aktívabbá tegyék.

A parfüm összetevői által intenzívebben érezhető feromonokat egy, az orr belsejében kb. 7-7.5 cm-re elhelyezkedő szerv a Vomerosanal Organ (VNO) érzékeli. Amikor a VNO észleli a feromont, egy válaszra késztető jelet küld az agynak. Tehát amikor a feromonról készült tanulmányokban gyakori a szaglás szerepének fejtegetése, nem is egy illatról van szó, hanem egy kémiai reakcióról, melynek a szaglószervünkben van a receptora.

Másképpen megfogalmazva, például a párválasztásnál, a feromonjaid hatására az ellenkező nem tudat alatti szinten ellenállhatatlanul vonzónak érezhet Téged, és fokozott izgatottság, érzelem ébredhet fel benne irántad.

Hirdetés

Meddig tart a feromon parfüm hatása?
A feromonos parfüm kb. 7-10 órán keresztül marad aktív a testfelületen. Ruhán változó lehet.

Jól jönne egy parfüm? KLIKK

Szólj hozzá!
>

Születésnapi ajándékok férjnek

Nyári parfümajánló hölgyeknek