in

Ez nagyszerű kezdeményezés a Tesco-tól

Egyetlen falat sem veszhet kárba! kezdeményezés keretén belül a Tesco napi szinten gyűjti vissza a már nem értékesíthető, de még fogyasztható élelmiszereket.

2020-ig a Tesco Európa összes áruháza jótékony célra ajánlja fel az élelmiszer-felesleget.

Az élelmiszerfelesleg-mentő program keretében a Tesco 282 közép-európai áruháza napi szinten gyűjti vissza a már nem értékesíthető, de még fogyasztható élelmiszereket, majd ezeket a helyi Élelmiszerbankok közreműködésével és civil szervezetek bevonásával juttatják el az áruházak vonzáskörzetében élő rászorulóknak.

A Tesco Európa országaiban 2016 nyaráig több mint 5000 tonna élelmiszert gyűjtöttek vissza, ami közel 13 millió adag ételnek felel meg. Jelenleg 282 közép-európai országban működik a program, ami az év végéig 340-re bővül.

Magyarországon a Tesco 2007 óta működik együtt a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel, az élelmiszer-felesleg napi szintű visszagyűjtését és átadását pedig 2013-ban indította el.

A hazai áruházak 2016. szeptember végéig 2443 tonna felesleget gyűjtöttek össze és adományoztak rászorulóknak.

Magyarországon jelenleg 80 áruházban működik az élelmiszerfelesleg-mentő program, és még az idén újabb áruházak csatlakoznak hozzá.

Szólj hozzá!
Taragüi, Selecta, Rosamonte, Campesino mate tea

Megkezdődött a JYSK különleges akciója

Az Ikea most közölte: “Megkérjük kedves vásárlóinkat, hogy…”