in

Csokikedvelők lapja – hírek, érdekességek, akciók

Csokikedvelők lapja – hírek, érdekességek, akciók.

A csokoládé egy kakaóbabból készített édesség. Elterjedten vékony lapokban, bonbonként vagy italként lehet fogyasztani. A szó a csokoládé 16. század óta használt navatl indián nevéhez, a xocolātlhoz (ejtsd: sokolátl) hasonló hangzású névként került a világ legtöbb nyelvébe, a magyarba is.

Legújabb jocsoki.hu akciók.

Kézzel gyártott, kézműves csokoládék, saját gyártású csokik, minőségi és exkluzív belga és dán csokoládék, kézzel készített bonbonok, különleges desszertek, flipek, ínyenc termékek is megtalálhatóak kínálatunkban.

Sütéshez, főzéshez gazdaságos kiszerelésű csokoládék, sütemények is ugyanúgy megtalálhatóak náluk, mint a kézzel gyártott egyedi konyakmeggy, vagy a kézzel készített táblás csokoládé.

Hogyan készül a tibi csoki? Videó

Csokoládé szökőkutak és megfelelő minőségű prémium termékek, pasztillák, bevonómasszák. Nálunk csak olyan csokoládét talál, aminek alapanyaga prémium kakaóbab!

Ez egy nagyon finom csokoládé – KLIKK

Kézzel készített csokoládé, kézműves csokoládé bolt, kézműves csokibolt. Budapesten, a Ráday utcában. Helyben készített forró csokoládé is kapható náluk.

Online webáruházuk Budapesten belül ingyenes házhozszállítással várja megrendelést, vidékre PickPackPont vagy MPL rendszeren keresztül küldik a csomagokat.

Hogyan készül a csokoládé?

A csokoládékészítés bonyolult procedúrájának első lépése a kakaóbabok betakarítása: a kakaófa óriási, érett, színes gyümölcsét általában október hónapban, illetve májusban szedik le.
Majd ezt a kakaóbabokat tartalmazó gyümölcsöt összetörik, és a babokat, valamint az azt körülölelő gyümölcshúst, viszonylag gyorsan kiszedik a „héjból”. Ezt a keveréket aztán hagyják fermentálódni, azaz érlelik.

Hirdetés

Egy kis csokoládé történelem

Coenraad Johannes Van Houten holland kémikus 1828-ban feltalálta azt a módszert, mellyel a kakaó zsírtartalma, azaz a kakaóvaj, a megőrölt kakaóbab szemekből kivonható. Ennek eredményeképp egy porszerű anyagot – kakaóport – kapott, amely már egyáltalán nem volt olyan keserű, és cukorral vagy mézzel kombinálva mennyei italt készített belőle!

Ez a felfedezés tette aztán később, 1847-ben, lehetővé egy bristoli család vállalkozásának a Fry & Sons of Bristolnak, hogy előállítsa az első szilárd, táblás csokoládét.
1875-ben pedig elkészült az első tejcsoki is, melyet egy svéd gyártó, Daniel Peters fejlesztett ki a csokoládé és a tejpor kombinálásával.
Ismerd meg a teljes folyamatot

A csokoládé „ellenségei”:

Hőmérséklet (18°c felett)
Pára
Levegő
Az idő múlása..
Hőmérsékletingadozások
A csokoládé tárolása ideális esetben 14°C -on, száraz helyen, légmentesen zárható tárolóedényben ajánlott. De sajnos a csokoládé még így is viszonylag rövid ideig tartható el anélkül, hogy tökéletes minőségét elveszítené. És persze sokak otthonában egyáltalán nincs lehetőség ilyen ideális környezet megteremtésére. De akkor mit tehetünk, ha nem szeretnénk a megvásárolt terméket egyből elfogyasztani?
Tegyük a csokit hűtőszekrénybe, zárt műanyag vagy fém edényben. Ezt nyugodtan megtehetjük, hiszen a hűtőben való tárolás alapvetően nem károsítja a minőségi csokoládét. Fontos, hogy fogyasztás előtt 20 perccel tegyük ki szobahőmérsékletre, így kedvenc édességünk éppen ideális hőmérsékletű lesz.

Szólj hozzá!
ALDI legújabb akciós újság

ALDI minőség – Szemezgess karácsonyi kínálatból!

Próbáld ki! Ingyenes angol nyelvleckék