in

Atlétika vb 2023 Budapest program, menetrend

Atlétika vb 2023 Budapest program, menetrend.

Atlétika vb 2023 Budapest program

Az esemény 2023. augusztus 19-27. között lesz Budapesten, az új Nemzeti Atlétikai Központban, az utcai versenyek pedig az Andrássy úton és a környező történelmi városrészekben. Kilenc napon át összesen 49 versenyszámot bonyolítanak le a szervezők.

Minden napra izgalmas programot ígér az időrend, amire jó példa, hogy minden nap legalább négy döntőt rendeznek és ez így lesz már az első napon is! Lesz két olyan nap, az augusztus 26-27-i hétvégén, amikor nyolc világbajnoki címet is kiosztanak egy este alatt.

A világbajnokság második versenynapja augusztus 20-ra esik, a nemzeti ünnepre tekintettel aznap a verseny este 7 órakor véget ér, így a szurkolóknak lehetőségük lesz megnézni a tűzijátékot a városban.

Nagy figyelmet fordítottak a szervezők arra, hogy a sportolók, ha akarnak, akár több versenyszámban is elindulhassanak, így az olyan népszerű kombinációk, mint például a 100 és 200 méter, a 800 és 1500 méter nem egy napon lesznek. Ugyanígy lehetőség nyílik arra is, hogy a váltók résztvevői egyéniben is rajthoz álljanak, azaz ezek a versenyek is távolabb kerülnek egymástól.

Mindjárt az első este található a programban az egyik leglátványosabb verseny, a 4×400 méteres vegyesváltó döntője. Ez az egyetlen olyan versenyszám, amelyben a férfiak és a nők együtt küzdenek az érmekért.

A második napon kiderül, ki a világ leggyorsabb férfi, a harmadik napon pedig, hogy ki a világ leggyorsabb női sprintere, ezeken a napokon rendezik ugyanis a 100 méteres síkfutás döntőit. Ugyancsak a második napon lesz a magyar sikerversenyszám, a férfi kalapácsvetés döntője.

A negyedik napon rendezik a női 1500 méter döntőjét, amely a legutóbbi világbajnokságok egyik kiemelkedő versenye volt, az ötödik nap zárószáma pedig egy másik közönségkedvenc versenyszám, a férfi 400 méteres gátfutás lesz.

A hatodik nap lesz a magyar szempontból fontos 100 méteres női gátfutás döntője, a hetedik nap estéjét pedig a 200 méteres döntők fogják megkoronázni.

Az utolsó előtti, nyolcadik napot a női maratonfutás nyitja a Hősök teréről indulva az Andrássy úton át egészen a Duna-partig, majd később a férfi rúdugrás és a 4×100 méteres futás döntői jönnek. Az utolsó nap délelőttjén lesz a férfi maraton és a világbajnokság augusztus 27-én, vasárnap este a 4×400 méteres döntőkkel zárul. Esetlegesen kisebb módosítások még elképzelhetők a programban.

Atlétika vb 2023 Budapest program

The post Atlétika vb 2023 Budapest program, menetrend appeared first on Ingyenes nyereményjátékok, lottószámok, vetélkedők egy helyen.

Szólj hozzá!
Taragüi, Selecta, Rosamonte, Campesino mate tea

Müller babacsomag regisztráció – infok itt!

Egyképes kvíz 81. Csak a memóriádra lesz szükség!