in

A méhpempő hatásai

A méhpempő a méhek garatmirigyében termelődő fehéres, tejszerű, sárgás színű, savanykás, szúrós illatú anyag, mely megfelelő tárolási körülmények nélkül megbarnul, és hamar elveszíti bioaktív hatását.

A méhpempő elsősorban a méhanya tápláléka, de élete első három napján minden méhlárva ezt a táplálékot kapja. A méhpempő sok összetevőből áll; tartalmaz fehérjét, zsiradékot, cukrot, vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet, enzimeket.

A méhpempő összetevői és hatásai

A méhpempő összetevői közül a legfontosabbak a következők:

 • Fehérjék: A méhpempőben több mint 180 különböző fehérje található, beleértve az összes esszenciális aminosavat. A fehérjék fontos szerepet játszanak az immunrendszer, az izmok és a sejtek regenerálásában.
 • Zsírok: A méhpempőben található zsírok közül a legfontosabbak a telítetlen zsírsavak, például az olajsav, a linolsav és az alfa-linolénsav. Ezek a zsírsavak fontosak a szív- és érrendszer, az agy és a bőr egészsége szempontjából.
 • Cukor: A méhpempőben található cukrok közül a legfontosabbak a glükóz, a fruktóz és a szacharóz. Ezek a cukrok gyors energiát biztosítanak a szervezetnek.
 • Vitaminok: A méhpempőben található vitaminok közül a legfontosabbak a B-vitaminok, különösen a B1-, B2-, B3-, B5-, B6- és B12-vitaminok. Ezek a vitaminok fontosak az idegrendszer, az anyagcsere és a sejtek regenerálása szempontjából.
 • Ásványi anyagok és nyomelemek: A méhpempőben található ásványi anyagok és nyomelemek közül a legfontosabbak a kalcium, a foszfor, a vas, a magnézium, a kálium, a cink, a réz és a szelén. Ezek az ásványi anyagok és nyomelemek fontosak a szervezet számos funkciója szempontjából, beleértve az immunrendszer, az izomzat és a csontozat egészségét.
 • Enzimek: A méhpempőben található enzimek fontos szerepet játszanak a tápanyagok feldolgozásában és a sejtek regenerálásában.

A méhpempő hatásai

A méhpempő számos pozitív hatással bír az emberi szervezetre. A legfontosabb hatások a következők:

 • Immunerősítő: A méhpempőben található fehérjék, vitaminok és ásványi anyagok hozzájárulnak az immunrendszer erősítéséhez.
 • Nyugtató: A méhpempőben található anyagok nyugtató hatást fejtenek ki az idegrendszerre.
 • Fogyasztó: A méhpempő segítheti a fogyást, mivel serkenti az anyagcserét és csökkenti az étvágyat.
 • Fertőzések elleni küzdelem: A méhpempőben található anyagok segíthetnek a fertőzések leküzdésében.
 • Sebgyógyulás: A méhpempő segítheti a sebek gyorsabb gyógyulását.
 • Bőrápolás: A méhpempő jótékony hatással van a bőrre, segíthet a ráncok csökkentésében és a bőr rugalmasságának megőrzésében.

A méhpempő szedése

A méhpempőt általában kapszulákban vagy tablettákban forgalmazzák. A napi adag általában 1-3 gramm.

A méhpempő szedése előtt érdemes szakemberrel konzultálni, különösen, ha valamilyen betegségben szenved.

A méhpempő mellékhatásai

A méhpempő általában biztonságos, de egyes esetekben allergiás reakciót válthat ki. A méhpempő szedése előtt érdemes allergiatesztet végezni.

Szólj hozzá!

doTERRA Adaptiv Touch nyugtató keverék olaj online rendelés, ár, infok

doTERRA Calmer™ Restful Blend online rendelés, ár, infok