in

A mangosztán hatása

A mangosztán lenyűgöző gyümölcs, amely számos egészségügyi előnnyel rendelkezik. Először is, fontos megemlíteni, hogy gazdag polifenolokban, katechinekben és xantonokban, amelyek hatékony antioxidánsok.

Ezek a vegyületek hozzájárulnak a szabad gyökök elleni védelemhez, így segíthetnek megelőzni az öregedéssel járó betegségeket, például a szívbetegségeket és a rákot.

Emellett a mangosztán jelentős mennyiségű poliszacharidokat is tartalmaz, amelyeknek baktérium- és gombaellenes hatásuk van. Ezáltal segíthetnek a szervezetnek megvédeni magát a különféle fertőzésektől és betegségektől.

Az indiaiak, thaiföldiek és kínaiak régóta ismerik a mangosztán gyógyító tulajdonságait. Például ezekben az országokban a mangosztán kéregéből készült kivonatokat antimikrobiális és parazitaellenes kezelésekre használják, különösen dizentériás betegeknél és a hasmenés egyéb formáinál. Az adsztringens hatású mangosztán segíthet megelőzni a kiszáradást és az értékes tápanyagok elvesztését a gyomor-bélrendszerből.

Az antimikrobiális és antiszeptikus tulajdonságoknak köszönhetően a mangosztánt más problémák kezelésére is alkalmazzák, például fertőzött sebek, tuberkulózis, malária, húgyúti fertőzések, szifilisz, gonorrhoea és ekcémás bőrelváltozások esetén.

Azonkívül a mangosztán tea fogyasztása a Karib térségben elterjedt gyakorlat, amelyet fáradtság és rossz közérzet esetén ajánlanak. A braziloknak pedig hagyományosan a gyümölcsöt használják féregtelenítésre és az emésztés elősegítésére.

Venezuelában még a mangosztán dunsztkötését is használják a parazitás bőrfertőzések kezelésére. Ez a sokoldalúság és az egészségre gyakorolt pozitív hatások miatt a mangosztánt sokan a „szuperélelmiszer” kategóriájába sorolják.

Szólj hozzá!
Taragüi, Selecta, Rosamonte, Campesino mate tea

Mangosztán gyümölcslé online rendelése, ár, infok itt

Karos kávéfőzők olcsón – íme a lehetőséget