in

5 tipp, hogy ledobj pár kilót – top5 diéta

Top5 trendi diéta, hogy formába hozzuk magunkat a nyárra – javasolja a Tesco weboldala.

Nemsokára itt a strandszezon, ilyenkor még fontosabbnak érezhetjük, hogy odafigyeljünk az alakunkra, és ha ránk szaladt néhány felesleges kiló a hideg évszakban, itt az ideje, hogy megszabaduljunk tőlük!

Öt divatos diétát ajánlunk a kedves olvasóinknak, hogy mindenki kedvére tudjon választani, ha egy kicsit sokalljuk, amit a mérlegünk mutat.

Testkontroll-diéta

A testkontroll-diéta, más szóval szétválasztó-diéta az alapanyagok szétválasztásán alapszik. Délelőtt üres gyomorra csak gyümölcsöt fogyaszthatunk, majd a további étkezés alatt vagy fehérje, vagy szénhidrát-tartalmú élelmiszert ehetünk magas víztartalmú táplálékkal (zöldséggel) kombinálva. Atiltólistán a tejtermékek szerepelnek, ezek fogyasztását kerüljük el.

Mediterrán-diéta
A mediterrán-diétára a bőséges zöldség- és gyümölcsfogyasztás, illetve a tengeri és édesvízi halak fogyasztása a jellemző. Az étrend fontos része ateljes kiőrlésű kenyér, a tejtermékek (joghurt, kefir) és az olívaolaj. Hozzátartozik még a napi 2 dl vörösbor, amellyel csökkenthetjük a szív- és érrendszeri problémák kialakulását.

Fehérjediéta
A fehérjediéta azoknak a legalkalmasabb, akik inkább kizárnának bizonyos ételeket az étrendjükből, mintsem a mennyiséget csökkentenék. Aszénhidrátokról való lemondás a legfontosabb rész, ennél a diétánál a pékáruk kerüljenek a tiltólistánkra. De húst és tejterméket továbbra is nyugodtan fogyaszthatunk.

Méregtelenítő diéta
Ez a tisztítókúra úgy eredményez fogyást, hogy a természetes ételek fogyasztásával egyensúlyban tartják az anyagcserét, és a zsírsejtek mérgektől óvó funkcióját küszöbölik ki. Ha a pékáruról és a mennyiségről sem szívesen mondanánk le, akkor ez a tökéletes választás, csupán a mesterséges ételeket, a cukrot és a fehér lisztet kell kerülnünk.

90 napos diéta
Ezt a diétát amerikai sportorvosok dolgozták ki, és 90 napon át tartó speciális étrendet ír elő. Négynapos szakaszokból áll, fehérje, keményítő, szénhidrát és gyümölcsnapok váltják egymást, végig ebben a sorrendben. Reggelire mindennap gyümölcsöt együnk, és havonta egyszer víznapot kell tartanunk (amikor egész nap csak vizet vehetünk magunkhoz). A víznapot mindig az egyik gyümölcsnap után kell tartanunk, majd folytathatjuk a fehérjenappal.

Szólj hozzá!
Taragüi, Selecta, Rosamonte, Campesino mate tea

A MOL ismét rossz hírt közölt – ennek nem örülünk

Praktiker – íme a kedvezményes kerti bútor kínálatuk