in , ,

5 pont, ami segít jó jutalomkönyvet találni

A jutalomnak akkor van értelme, ha valóban jutalom, igaz? Az év végi ajándékkönyvek többet árulnak el az iskoláról, mint gondolnád! – javasolja a booker.hu.

Hogy könyvet ajándékozunk a kiemelkedő diákoknak, az szuper dolog. Ennél jobb jutalmat nem tudnánk kitalálni! Értelme azonban csak úgy van, ha nem nyomdaipari selejt termékeket adunk a gyerekeknek.

Ez pedig kihívás egy olyan országban, ahol számos generáció számára ismerős az érzés, amikor az osztályfőnök az évzárón ünnepélyesen a kezünkbe nyom egy olyan könyvet (gyakran csak füzetkét), amiről lehetetlen elképzelni, hogy normális ember valaha megvásárolta volna egy könyvesboltban.

Szerencsére mára a mentalitás megváltozott, és egyre több iskola fedezte fel, hogy nagyon nem mindegy, milyen könyvekkel díjazza legeredményesebb diákjait. – teszi hozzá a booker.hu.

1. A jó jutalomkönyv a kisgyerek életkorának megfelelő. Senki sem szereti a “dedósoknak” való könyveket, és az sem jó, ha még 3 évig csak a polcon tologatja a család.

2. A jó jutalomkönyvben – amennyiben a legkisebbeknek szánjuk – sok szép színes kép van. Ez fontos, mert a kicsi gyerekek nem szívesen lapozgatnak olyasmit, amiben nincsenek képek.

3. A jó jutalomkönyv vagy klasszikusnak számít, vagy most divatos olvasnivaló. Az azonban nem jó, ha olyan könyv, amit 10-20 éve egyszer felkaptak, azóta viszont senki sem foglalkozott vele. – ajánlja a booker.hu.

4. A jó jutalomkönyv a szülőknek is imponál. Sajnos a szülők gyakran nem érik el egy okosabb kisgyerek színvonalát, és számukra az a legfontosabb, hogy egy pillantással felmérik: mennyibe is kerülhetett a könyv. Ezért praktikus puhafedelű könyv helyett például keményfedelűt választani, ha van rá lehetőség.

5. A jó jutalomkönyv OLCSÓ, ezt nyilván nem kell külön mondani. Ennek az 5 kritériumnak egyszerre megfelelni persze egyáltalán nem könnyű, ezért is fontos már jó előre keresni az akciókat.

Szólj hozzá!
Taragüi, Selecta, Rosamonte, Campesino mate tea

Legújabb LIDL akciók – akciós újság letöltése

Eoptika nagyszerű lehetőség – most ajándék a kontaktlencsékhez