in

Procter & Gamble bejelentette: már nem forgalmazza ezt a terméket

A Procter & Gamble kivezeti a magyar piacról hajhullásra kínált termékeit, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ezért a kötelezettségvállalásért cserébe nem állapított meg jogsértést, és bírságot sem szabott ki a termékek megalapozatlan népszerűsítése miatt.  

A versenyhivatal az MTI-vel csütörtökön közölte, hogy a Procter & Gamble RSC Regionális Szolgáltató Kft. és a Procter & Gamble Magyarország Nagykereskedelmi Kkt. (Procter & Gamble) ügyében a kommunikációs gyakorlatot vizsgálta, azt, hogy a vállalkozások megalapozottan népszerűsítették-e a hajhullásra megoldást kínáló Head and Shoulders Anti-Hairfall termékek hajhullást csökkentő hatásait reklámjaikban.

A vizsgálat kötelezettségvállalással zárult, a GVH a vállalkozások vállalásai alapján előírta: ne használjanak általános utalást a hajhulláscsökkentő hatásra a Head and Shoulders Anti-Hairfall termékcsalád népszerűsítésekor. A cégek október 1-jéig kivezetik az érintett termékcsaládot a magyarországi piacról, úgy, hogy ahelyett más elnevezésű – a hajhullásra nevében nem utaló – termékcsaládot fognak bevezetni.

A GVH a kötelezettségvállalási nyilatkozat tartalmának mérlegelése után úgy ítélte meg, hogy a közérdek védelme hatékonyan biztosítható a vállalások elfogadásával. Értékelték egyebek között, hogy a vállalkozások önként hagytak fel a vizsgált kommunikációs gyakorlattal, és így valószínűsíthetően csökken az észlelt probléma ismétlődésének kockázata is.

– MTI –

Szólj hozzá!
Taragüi, Selecta, Rosamonte, Campesino mate tea

Lidl akció – Köszöntjük az édesanyákat!

Lidl akció – ajánlatok április 28.-tól, csütörtöktől